Muziek voor kinderen

Fanfare Goeste Majeur

Fanfare Goeste Majeur is een fanfare voor kinderen, waar muzikaal plezier gemaakt en muzikaal talent verder ontplooid wordt: de kinderen trainen hun oren op een speelse manier, leren klanken en thema’s van elkaar overnemen, liedjes spelen zonder en met partituur, akkoorden lezen en interpreteren, begeleiden en soleren. Op het programma staan verschillende stijlen uit alle windstreken en eigen composities, die o.a. tot stand komen via soundpainting. (zie filmpje)

Workshops


Wanneer en waar repeteren we?
Elke dinsdag van 18u tot 19u15 (niet tijdens schoolvakanties)
Locatie : Bij' De Vieze Gasten

Wat kost dat?
Deelname is gratis in ruil voor jouw fijne engagement bij de repetities en optredens.

Welke instrumenten zijn welkom?
Alle instrumenten zijn welkom. Naast blaas- en percussie zijn ook violen, celli, accordeons, piano, gitaren, melodica’s en alle niet–Westerse instrumenten welkom.

Samenwerking met de muziekschool
Wanneer je in de middelbare graad in de muziekschool zit, moet je verplicht samenspeelles volgen.
Sinds september 2015 werkt Goeste Majeur samen met de muziekacademie van het GO! en kan je wekelijkse deelname aan de fanfare tellen als officiële samenspelles.
Je hoeft dan geen extra samenspellessen meer te volgen.
Net als in de muziekacademie krijg je 2 keer per jaar een evaluatiefiche (enkel voor wie in de academie in de middelbare graad zit).
Net zoals voor de samenspellessen worden dus ook aanwezigheidslijsten bijgehouden en dien je te verwittigen als je niet aanwezig kan zijn op de repetitie.

Dit gaat niet zomaar:
Je moet voor samenspel ingeschreven zijn in de muziekacademie (De Poel). (wie in een andere muziekschool lesvolgt, kan zich in beide scholen inschrijven voor de verschillende vakken. Je betaalt op 1 plaats het inschrijvingsgeld. Beide scholen regelen dit onderling via de documenten die je meekrijgt)
Je moet opgeven bij je inschrijving dat je samenspel volgt via de fanfare in de Brugse Poort.

Contactpersonen:
Isolde (algemene leiding): isoldevandergoten@gmail.com
Hadewych (leerkracht samenspel): h.vandeneynde@hotmail.com
Natasha (percussie): natasha.siddiki@hotmail.com
Leonthine (danscoach): leonthinev@hotmail.com

Romane Cherchenora:

Romane Cherchenora betekent “de Roma sterretjes”.

De zanggroep bestaat uit jongeren en kinderen, die soms virtuoos, maar altijd enthousiast zingen in het Slowaaks, Frans, Engels en Nederlands onder leiding van dirigent, Jozef Holub. Ze worden begeleid door keyboard en gitaar. 
Romane Cherchenora werd erkent door Artiest zoekt Feestneus

Jury: “Onwaarschijnlijke Gentse kinderstemmen. De jury is onvoorwaardelijk fan van dit heerlijke project. Super dat dit in Artiest zoekt Feestneus kan zitten en dat deze kinderen bij u kunnen optreden. De kinderen worden begeleid door volwassen muzikanten die zelf ook opgroeiden met het Roma-repertoire en dit oprecht en met overtuiging op een podium kunnen zetten.”

Youtube: Romane cherchenora 3 nummers

Repetities: op woensdag 15-17u in Buurtcentrum Kokerpark.

Contacpersoon info, deelname, boeking
Jan Verbeeck
p/a VZW Stadsmuzikanten
Reinaertstraat 125
9000 Gent
0478 40 01 95
Info@goestemajeur.be 

Workshops